fredag 21 juli 2017

Rosencupcakes med fluffy pink frosting

Nu när snart hela rosenträdgården blommar här i Hult känns det passande med rosencupcakes till fikat. Det kan ju knappast finnas något mer passande att fika med när en har en rosenträdgård att sitta i! Cupcaksen är dessutom dekorerade med fluffy pink frosting vilket är sött, gott och namnet gör mig på gott humör.


Rosencupcakes med fluffy pink frosting

Cupcake
100 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2,5 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning
Jordgubbar
Grädde

Fluffy pink frosting
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker
2-3 dl strösocker
0.8 dl vatten
0.25 tsk ättiksprit
Röd karamellfärg

Gör så här:
Smält smöret och tillsätt mjölken, vätskan skall bli ljummen. Vispa sedan ägg, socker och vaniljsocker till en porös smet. Tillsätt vätskan med smör och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner i smeten och blanda runt. Klicka ut smeten i muffinsformar och lämna ungefär en centimeter till kanten. Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter

När cupcaksen svalnat, skär av toppen och gröp ut lite av innehållet. Mosa jordgubbar och blanda med grädde. Fyll varje cupcake och sätt sedan tillbaka toppen ovanpå fyllningen

Blanda ingredienserna till frostingen i en kastrull och värm tills dess sockerlagen sjuder. Under tiden vispas äggvitor och vaniljsocker till ett vitt skum. Häll sedan den varma sockerlagen i en tunn stråle ner i skummet och fortsätt hela tiden vispa. Det är en stor fördel att använda en hushållsmaskin till det här momentet. Elvisp fungerar givetvis bra också men blir lite krångligare. Ha inte för bråttom med att hälla i sockerlagen. Låt sedan marängen vispa tills dess den är kall. Tillsätt sedan några droppar röd karamellfärg och blanda runt till önskad färg.

Spritsa den fluffiga frostingen på cupcaksen. Dekorera gärna med färska rosenblad för att förstärka bilden av att det är rosor. Låt cupcaksen stå svalt inför serveringen.

Kommentar:
Jag har testat lite olika varianter på just dessa cupcakes och som vanligt är det bara fantasin som sätter gränserna. Till nyår ett år smaksatte jag själva cupcakesmeten med mörk choklad, fyllde dem sedan med kokosmousse och spritsade på fluffy white frosting. Dekorerade sedan med guldlöv och guldkulor.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...