lördag 28 juni 2014

Frisyr med brukshandvisning

Jag försöker lära mig fler tjusiga vintagefrisyrer för att kunna variera mig mer. Idag skulle jag stå på Sörbygdsdagen i Hedekas. Det skulle förutom marknaden visas upp tjusiga veteranbilar och då gäller det ju onekligen att passa in i dagens tema. Fast vad göra när regnet fullkomligt vräker ner? Inte direkt idealiskt väder för fin frisyr. Tur då att jag i bokhyllan i mitt arbetsrum har en bruksanvisning för precis sådana tillfällen.

Boken Vintagefrisyrer har redan blivit en riktig favorit hos mig. Genom den hittade vi inspiration till Annas frisyr till studentbalen och även till själva studentdagen. Idag hittade jag en passande frisyr för regnigt väder. Lite svårt att göra en neckroll på sig själv visade det sig men efter några svordomar och ett gäng tappade hårnålar blev frisyren äntligen rätt.



Lite lockat fram och uppsatt bak. Konstaterar att det är dags att bättra på hårfärgen nu. När jag väl förstod hur frisyren skulle göras var det faktiskt inte så svårt. Övning ger ju färdighet så på sikt bör även detta kunna bli en vardagsfrisyr.

3 kommentarer:

Ninette sa...

Härligt! Tack för boktipset också!

Hannis sa...

Snyggt!
Bra med en bok med tips i.

Själv ser jag just nu ut som en vilde i håret...
Det får bara vara och växa den här sommaren.

Ha en skön dag/Kram Hannis

Christina sa...

O, vad snygg frisyr! Jag har också funderat på den där boken, men än så länge varit för snål.
Ser fint ut i alla fall.
Kram Christina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...