torsdag 2 februari 2012

Väldoftande vårkänsla

Onsdag morgon och maskinerna surrar i huset. Varje morgon samma procedur, väcka barn, ordna frukost, förbereda inför skolan och sedan starta tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Datorn ska ju givetvis också sättas igång fast den kanske snarast räknas till nöje än till syssla. Eller kanske inte. Idag är datorn mitt arbetsredskap och den ska producera skolmaterial likväl som material för företaget. Ingen rast och ingen ro vad gäller datorn denna dag alltså.

Numera sitter jag i vardagsrummet och jobbar vid bordet där vi fikar när vi har gäster. Känns skönt att sitta mitt i huset och ha överblick över hela mitt hem samtidigt som jag jobbar. I övrigt är huset lugnt och stilla två av barnen är i skolan, den minsta ser på tv, katterna sover och Ida värmer mina fötter. Värme behövs en dag som denna då termometern visar på många minus. Fast numer har vi det varmt och gott i vardagsrummet sedan vi tilläggsisolerat och satt in ett nytt element. På det nya elementet som är lite bredare än vanliga så ligger katterna på rad och njuter av värmen. Har försökt att få dem att välja någon annanstans att vara men katterna följer sällan min vilja utan går efter eget huvud. Bra att jag har en dammsugare med många tillbehör så jag kommer åt att dammsuga inuti elementet. Annars hade det snart blivit ett pälselement istället.

Enligt dagens Bohusläning har vi mer kyla att vänta under dagarna som kommer. Vid gränsen mellan Bohuslän och Dalsland väntas ner mot -20 grader! Fast vi är luttrade här i Hult tänker jag. Vintern för två år sedan då hade vi -34 och det gick ju bra det med. Jag är dock trött på denna märkliga vinter och längtar efter våren. Ljuset på morgonen skvallrar om att den är på väg om än lite mer långsamt än jag skulle önska. I väntan på vårvärmen fyller jag mitt hem med vårblommor och glömmer bort snön utanför mitt fönster.
Väldoftande Narcissus sprider vårkänslor i Hult

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...